Bursa Galatasaray Voleybol Kayıtlarımız Başladı

Bursa Galatasaray Spor Okulumuzun  Voleybol branşı kayıtları başladı. deteylı bilgiyi telefonla veya adresime gelerek öğrenebilirsiniz

NEDEN VOLEYBOL;  

“Voleybolda hiçbir şiddet unsuru bulunmaz!” 

Voleybol maçlarında rakiplerin, birbiri ile fiziksel etkileşimi yok denecek kadar azdır. Takımlar arasında file olması, oyuncuları birbirinden ayırır, bu da rakibe yönelik şiddet eylemi ve düşüncesini uzaklaştırır. Voleybol oynayan bir çocuk, şiddet kullanmadan, iradesi ve rakibine karşı sağladığı psikolojik güç ile başarı kazanmayı hedefler

 “Dengeli bir vücut gelişimi için voleybol!” 

Voleybol fiziksel gelişimi sağlamakla birlikte, vücudun esneklik kazanmasına yardımcı olur. Voleybolda fiziksel anlamda ‘uzun kas’ diye tabir edilen esnek vücut formuna ihtiyaç duyulduğu için bu sporla uğraşanların vücut şekli de bu esnek form doğrultusunda gelişir. Voleybolcuların vücut yapısı, ne çok kalın ne de çok incedir. Voleybolcunun vücut yapısı kalınlaştığı oranda güçlenmelidir. Çünkü vücut çok kalınlaştığı zaman, iskelet yapısı bu yükü taşıyamaz. Bu sebeple voleybolcular, vücudun sahip olması gereken bir takım dengeleri korumalıdır. Voleybolda vücut ölçütleri, bire bir mücadele gerektiren basketbol, futbol gibi sporlarda olduğu kadar gelişmiş olmak zorunda değildir. Voleybolda vücudun bütün bölüm ve kasları kullanıldığı için vücut formu da dengeli bir şekilde gelişir. Hem yerde hem havada birçok hareket gerçekleştirildiği için vücut kütlesi, dengeli bir şekilde artar. 

 Voleybol tam anlamıyla bir takım oyunudur. Diğer sporlarda yetenekli bir oyuncu size maçı kazandırabilir. Alır topu eline ya da ayağına bireysel becerisiyle sayıyı kazandırır ya da golü atar. Ama voleybol için bu söylenemez. Tam bir takım oyunudur. En az 2 veya 3 sporcunun servis, pas, blok veya smaç gibi vuruşları yapması gerekmektedir.

Voleybol çabuk karar verme oyunudur. Futbol, basketbol gibi sporlarda topu tutup, durdurup karar verme zamanı vardır. Voleybolda topu tutmadan karar verme ve kararı uygulama vardır.

Voleybol iyi olan takımın değil maçı daha fazla isteyenin kazandığı oyundur.

Voleybol kelimenin tam anlamıyla bir dayanışma oyunudur. Voleybol size arkadaşlarınızın eksik yanlarını tamamlamayı ayrı ayrı 5 parmak değil 5 parmağı sıkıp bir yumruk olmayı öğretir.

 Çünkü Voleybol her şeyden önce bir hata oyunudur. Maç boyunca sayısız hatalar yaparsınız ve voleybol size yapılan hatayı telafi etme şansı verir. Voleybolda önemli olan hata yapmamak değil hataları tekrar etmemektir.

Çünkü Voleybol psikolojik açıdan insanlara görev dağılımı ve sorumluluk bilincini aşılar.

Voleybol psikolojik açıdan insanlara görev dağılımı ve sorumluluk bilinci aşılar. Voleybol çocukların denge, koordinasyon ve kas gelişimlerini desteklemesi açısından önemlidir. 

Voleybolu diğer takım sporlarından ayıran en önemli özelliği arada file olması, mücadelenin file üstünde ve gerisinde olarak karşı takımın herhangi bir oyuncusuna temas etmeden yapılması ve temas ile sakatlık riskinin çok az olmasıdır.

Bu durum çocukların konumlanma, hızlı düşünme ve bir sonraki adımı belirleyerek strateji kurma ve karar verme becerilerini geliştirir.

Voleybol takım sporu olması sebebiyle de arkadaşlık becerilerini geliştirme ve sosyalleşmesi açısından ve çocukların psiko-motor olduğu kadar bilişsel ve duyuşsal alanını da gelişmesinde oldukça önemli rol oynar.

Voleybol antrenmanlarında sadece kol değil, bacak, omuz, kalça ve sırt kasları da çalıştırıldığından düzgün bir vücut yapısına sahip olunmasına yardımcı olur.

Çocuklarınızın bireysel olarak mutlu ve başarılı, yetişkin olduklarında, mutlu bireylerin oluşturduğu huzurlu bir toplum oluşturmaları için sporu çocuklarımızın yaşam tarzı haline getirmesine yardımcı ve destekleyici olalım

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir